Konu SEO olunca en basit düzenlemelerden biri olan sitede kullanılan görsellerin optimize işlemi, WordPress sitelerde eklentiler sayesinde çok daha kolay. Bu yazımızda sizin için seçtiğimiz en iyi 3 WordPress resim optimizasyon eklentisi hakkında bilgi vereceğiz.
En İyi 3 WordPress Resim Optimizasyon Eklentisi
Imagify Image Optimizer
En iyi 3 WordPress resim optimizasyon eklentisi arasında bizim için ilk sırada Imagify geliyor. Bu eklentiyi seçmemizin sebebi ise diğer eklentilere göre 3 farklı optimizasyon seçeneğinin olması. Bunlar Normal, Ultra ve Aggresive. Sırasıyla Normal ayarda görüntü kalitesini bozmadan görsel optimizasyon yapmaya çalışırken, aggresive ayarına gelindiğinde görsel dosya boyutu oldukça düşüyor ancak görselin kalitesi de aynı oranda azalıyor. Önerimiz eklentiyi Ultra ayarda kullanmanız yönünde. Bunun dışında uygulamanın ücretli ve ücretsiz sürümleri mevcut. Ücretsiz sürümde bir dosyanın maksimum boyutu 2 MB olurken, ücretli sürümde bu sınır 50 MB’a çıkıyor.
Smush Image Compression and Optimization
Görsel optimizasyon eklentileri arasında belki de kullanımı en kolay eklentiler arasındadır. Ücretli ve ücretsiz sürümü bulunan eklentinin ücretsiz sürümü ile dosya boyutu maksimum 2 MB olan dosyaları optimize edebilir ve sadece 32 MB boyutunda optimizasyon yapabilirsiniz. Limitlere gelindiğinde eklenti sizi satın almaya yönelik mesajlar ile eklenti sitesine yönlendirecektir.
Compress JPEG & PNG images
Resim optimizasyon sitesi dendiğinde akla ilk gelen tinyjpg.com’un WordPress için geliştirdiği eklenti sayesinde tinyjpeg altyapısını kullanarak sitenizdeki resimleri optimize edebilirsiniz. Eklenti aynı zamanda resim optimizasyonu konusunda dünyada site sahipleri tarafından en çok tercih edilen eklentidir. Compress JPEG & PNG Images eklentisi, resimleri optimize ederken en iyi kalitede, en iyi şekilde optimize edilmiş resimler sunmaya özen gösteriyor. Resim kalitesinden ödün vermek istemeyen kullanıcılar için biçilmiş kaftan olan eklentiyi kullanmak için, eklenti yükleme işlemi başarıyla tamamlandıktan sonra, etkinleştirip daha sonrasında eklentinin size gösterdiği mesajları takip ederek eklentiye ait siteden “Lisans Kodu (API Key)” almanız gerekiyor. Bu işlemde tamamlandıktan sonra yapmanız gereken şey lisans kodunu eklentinin ayarlar bölümüne eklemek ve optimizasyon konusunda seçenekleri kendi isteğinize göre düzenlemek.
Yazımız hakkında yorumlarınızı ve aklınıza takılan her türlü soru için alt tarafta bulunan yorum kısmını kullanabilirsiniz.